Släktforskning

Som säkert alla som besökt denna hemsida har uppmärksammat, är det länge sedan sidan senast uppdaterades. Dessutom har vår gamla server börjat krångla och vill inte längre vara med. Därför har vi nu lagt över driften av webbplatsen på ett webbhotell. Vi har också under vintern arbetat med att få den nya webben att fungera så felfritt som möjligt. Och efter att vi kunnat kraftsamla och gjort långtgående förändringar har vi satt allt i drift. Vi har försökt förbättra funktionaliteten och åtgärda en del brister. En del funktioner har fått utgå eftersom vi inte har full kontroll över driftmiljön. Vi hoppas dock att ni som besökare ändå ska känna er hemma och uppskatta hemsidan.

Nu vill vi att ni meddelar oss allt det ni tycker borde kunna bli bättre eller behöver rättas till.
Vi tar tacksamt emot alla förslag.

Intresset att leta efter sina rötter ökar för varje år. Nu när praktiskt taget alla hushåll i Sverige har tillgång till Internet har släktforskningen blivit betydligt enklare. När man tidigare var tvungen att besöka fysiska arkiv för att forska efter sina förfäder, kan man nu via digitala arkiv tillgängliga på nätet sitta hemma på sin kammare och göra efterforskningar. Vi vill därför uppmuntra andra att forska i sina anor och ättlingar genom att publicera resultatet av våra efterforskningar på detta vis.

Denna webbplats innehåller uppgifter om drygt 16 000 personer, främst från Västerbotten, vilka är släktingar eller på annat sätt relaterade till oss eller vår hembygd. Hela databasen innehåller mer än 34 000 personer, som du genom att registrera dig har tillgång till. Där hittar du även uppgifter om vilka källor vi använt samt fotografier och annan information av intresse.
Välkommen in på medlemssidorna!

Inga garantier lämnas på att uppgifterna är riktiga, men i många fall har samstämmighet om en viss uppgift i olika källor gjort uppgiftens säkerhet stor. Som vid all forskning, gäller det att avgöra hur säker en uppgift är. Vi har upptäckt fall där uppgifter i kyrkböckerna troligen är fel, men det är inte alltid lätt att verifiera om så är fallet.

Umeå 2018-04-01

Webbmaster

Foto (omkring 1903) av Mauritz Brömster (Ingegerds farfar) och hans första familj. Från vänster, övre raden: Ellen, Jenny, Betty, Mauritz, Hjalmar, Clara och Ester. Foto (omkring 1937) av Mauritz Brömster (Ingegerds farfar) och hans andra familj. Från vänster, övre raden: Erik, Mauritz, Birger, Jenny (Mauritz hustru), Sigvard, Rut (Ernsts hustru), Ebba, Torsten, Ernst, Melker och Östen.
Mauritz Brömster (Ingegerds farfar) fick totalt 25 barn med sina två hustrur. Av dessa uppnådde endast 13 vuxen ålder (De 13 barnens namn här ovan är i fetstil).